Aktiviteter vid STF Steninge vandrarhem - kuststationen vid Kattegatt

Kuststation, det är så vi har valt att kalla den del av vår verksamhet som erbjuder aktiviteter. Vi, Catarina och Per, som tagit över och driver vandrarhemmet älskar att vandra och åka skidor mellan fjällstationer och stugor både här hemma i Sverige och utomlands. Vi vill ta med oss den härliga fjällsstationskänslan in i vårt vandrarhem och har därför valt att koppla våra aktiviteter till begreppet kuststation.  

Du kan välja att utöva aktiviteter på egen hand eller i grupp med guide. Vi kan också hjälpa dig att skräddarsy ett aktivitetsupplägg utifrån dina önskemål. Det är bara till att höra av dig till oss. Välkommen!

bike1
71
111
121
261
321
biking1
bike21
13530969325_3dcb09b67c_o1
sup
416
balans-2
218

Några av våra aktiviteter


Utflykter i Ingeland

Utflyktskoncept för dig som vill upptäcka spännande platser Steninge – platser som inspirerat Alf Hambe till visor och dikter. Vandra till platser som Höjesten, Havriket, Molomberget, Stora trollstenen, Gröna Dimmans skog och Kung Inges hög. Både för vuxna & barn – särskilt om du gillar natur, bus & har fantasi! Utflykten passar att göra året om. Läs mer

Steninge Sagostig
Ett äventyr för barn som bygger på Alf Hambes dikter, visor och hans roman sagan om Ingeland. Läs mer

Solnedgångsvandringar
Vi fixar skjuts till Livräddningsstationen i Särdal där Harplinge hembygdsförening guidar. Sedan vandrar vi utmed havet tillbaka till Steninge förhoppningsvis med solnedgången i blickfånget. Onsdagkvällar i juli.

Kajak- och SUP-uthyrning
I samverkan med GoNature finns det möjlighet att följa med på guidade kajakturer. Då kan du paddla mellan Steninge och Ugglarp. Du kan också hyra kajaker eller SUP-brädor per timme på hos oss. 

Via Go Nature kan vi erbjuda kajakuthyrning. SUP (Stand Up Paddle-boards) finns också att hyra. Bara 250 meter till havet och möjligheter till paddelutflykter i Havriket.

MTB-guidningar med MTB i Steninge
MTB-guiden Mikael Djupsjöbacka arrangerar MTB-turer. Anmäl via https://www.facebook.com/Mtb-i-Steninge-885892898118680/timeline/ 


I Närheten

Steninge havsbad ligger 200 meter från vår trädgård. Här kan du bada både från sandstrand och ifrån stenpiren som har badstege.

Om havet någon gång inte skulle kännas inbjudande kan du åka till Getinge-utomhusbasäng som bara ligger 8 km bort.

Från piren till Stora Skär kan du också fiska småkrabbor eller snorkla efter blåmusslor. Vill du fiska med kastspö finns det möjligheter norr eller söderut längs med kusten.

Vind, våg- och kite-surfing-möjligheterna i närområdet är mycket bra. Både Vilshärad, Ringenäs och Tylösand är populära surf-spots.

På bekvämt promenadavstånd från Steninge kuststation ligger Göstas Café och Restaurang och populära Restaurang Skepparstugan, båda sommaröppna - ofta lite till!

Minigolfbanan ligger bara 400 meter bort. Inom 20 km finns 5 olika golfbanor.
Närmaste mataffär finns i Haverdal, 5 km bort, öppen alla dagar.

Hallandstrafikens buss 350 går Halmstad - Skipås - Falkenberg med hållplats inom 200 meter.

Väl på plats hos oss berättar vi gärna om kortare och längre vandringsturer längs med havet. Till exempel vandringar från Skrea till Steninge, 4-6 tim, cirka 16 km. En vandring inklusive vad. Eller lite kortare tur från Vilshärad till Steninge, 3-5 tim, cirka 12 km. Självklart finns det även betydligt kortare vandringar än så.
 
Mjellby konstmuseum Halmstadgruppens museum. Bra utflyktsmål även för barn.

Riccardos glass, italiensk glass och café på Möllegård.

Prostens pizza
i Skrea.

Göstas café och restaurang
i Steninge.

Steninge kuststations blogg

På vår blogg kuststationenvidkattegatt.wordpress.com kommer vi dela med oss av vad som händer och våra  aktiviteter på Steninge vandrarhem - en kuststation vid Kattegatt. Följ oss gärna.
Vi finns också på Facebook och På Instagram @steningevandrarhem tagga gärna med #steningevh

Bilder från våra aktiviteter

Övrigt

Vi som driver kuststationen gillar förutom vandringar även vattensport. 
Vi är "gamla" surfare och har en arsenal med olika surfbrädor. 
Under sommaren hyr vi ut SUP-brädor (Stand Up Paddle-boards) till våra gäster.