Välkommen till STF Steninge kuststation

Med utsikt över havet, precis mitt emellan Halmstad och Falkenberg, ligger Steninge kuststation. Under sommarmånaderna serverar vi ekologiskt inspirerad frukostbuffé med nygräddat bröd och godsaker från trakten. Under sommaren driver vi också ett fik med känsla av ”mormors kök” som möter havet och är fantasifullt...

Förutom att vara ett genuint trevligt ställe ett stenkast från havet, är Steninge kuststation också en slags utpost för vandrare, cyklister och andra naturälskare! Kuststräckan mellan Halmstad och Falkenberg, som fått tre stjärnor i guide Michelins gröna guide, är en njutning att uppleva till fots, på cykel eller från vattnet. Vi, Catarina och Per, som driver kuststationen är entusiastiska vandrare, som varit runt på många ställen både i Sverige och utomlands. Vi har insett att vandrings- och cyklemöjligheterna kring Steninge är helt unika. Du går omväxlande på sand, strandäng och lätt klippterräng, hela tiden i havets absoluta närhet. Med vågornas brusande som bakgrundsljud och den obrutna horisonten i blickfånget kan du få den skönaste inramningen för att uppleva en stund vid havet.

STF Steninge kuststation har öppet från 15 april till 15 oktober

Steninge kuststation passar såväl för dig som vill vara aktiv som för dig som enbart längtar efter ett naturskönt övernattningsställe. Det går också bra att abonnera vårt ställe för den privata festen, konferensen eller kanske träningsläger eller kör-läger. Det är möjligt att abonnera hela eller delar av huset. Här finns den rymliga matsalen, allrummet i den ljusa inbjudande verandan. Våra sovrumm ligger bara en trappa upp från övriga utrymmen.  Vi erbjuder olika kravlösa och avslappnade aktiviteter. Under fliken aktiviteter kan du se vad som är på gång. Välkommen att delta!

Välkommen hälsar Catarina och Per

Öppet:

Vi har öppet från 15 april till 15 oktober. Fika och vårt nya spännande plätteri är öppet under sommaren. Förbokning rekommenderas. Kontakta oss för bokning. Dina värdar; Catarina & Per finns på kuststaionen 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan!

Under övriga året har vi öppet efter överenskommelse.

Priser:

  • Från 410 kr per person och natt i flerbäddsrum
  • Övrigt: ingen rökning och inga husdjur inomhus.


Så här ser våra 4-bäddsrum ut - se fler rum.

Under sommarmånaderna erbjuder vi frukostbuffé med bl a nygräddat bröd.

Utflyktskorgar för strandfika, lunchflykt eller solnedgångenssupé kan köpas eller lånas på Steninge kuststation hela sommaren.