201404271398608413tt2RKADC2014071014049905824oj7JZ6H201402281393615885Xk9J2giN201402281393611990wpGgjYIg201407221406033441BHA3tdRi201304041365057599dzejMqwP201511131447435729Cp9TrXEu

Cykla, vandra, umgås.

Yogadagar vid havet

Vandra längs med havet

Nära till stranden

Paddla kajak i Kattegatt

Nära till havet och badet

Fotograf Morgan Stoltz

Boende på STF Steninge kuststation

Perfekt läge för aktiva livsnjutare, med havet i blickfånget och naturreservat runt knuten. Välkommen hit för en skön vistelse.


Med utsikt över havet, mitt emellan Halmstad och Falkenberg, ligger Steninge kuststation. Från vår trädgård är det 200 meter till havet. Det finns möjlighet till sköna bad både från sandstrand och klippor.

I kuststationens gamla anrika träbyggnad finns generösa ytor för umgänge och nedvarvning. Både matsalen och vardagsrummet är inredda i ljusa färger och det halländska kulturarvet finns också fint bevarat i måleri och textilier. 

Alla våra ljusa och charmiga rum har egna historier. Kunskap om trakten och känsla för trivsamhet och tradition genomsyrar hela boende-miljön.

Öppet-tider och bokning

Steninge kuststation har öppet från 15 april till 15 oktober 2019. Men hör av dig innan du dyker upp hos oss för ibland är vi ute på guidningar eller aktiviteter med grupper. Är vi på plats på är du välkommen in, oavsett årstid, kaffepannan står oftast på!

Oavsett om du tycker om att vara aktiv, vandra längs med havet eller enbart vill ta det helt lugnt och övernatta just vid havet så är du välkommen till oss. Vi tror bestämt att du kommer att trivas. Omtanke och vänlighet är kärnvärden i vår verksamhet.

Förbokning rekommenderas då det är många som vill bo hos oss under sommaren. Boka boende online via Svenska turistföreningen (STF).
Här kan du ta en titt på rummen och andra utrymmen på Steninge kuststation.

Upplevelser i Steninge

MTB-helg för tjejer med njutarcykling som tema 12-14 april - hela programmet för MTB-helgen här:

Steninge Kuststation ligger ett stenkast från Kattegatt, mitt emellan Halmstad och Falkenberg. Kuststationen drivs av Catarina och Per, som i sin tur drivs av att ge besökaren en fin helhetsupplevelse att minnas länge. Mat, boende och värdskap är viktiga ingredienser i konceptet på Kuststationen. Maten är till största delen vegetarisk, med inslag av fisk, och baserad på såväl närodlade råvaror som säsongsbaserade. Den rikliga frukostbuffén är ett kapitel i sig, där tvåfaldiga världsmästaren i grötkokning (Ja, i Skottland tävlar man i VM i havregrynsgröt varje år sedan 25 år tillbaka) är självaste Per på Kuststationen.

Rummen är mysigt inredda, mestadels med dubbelsängar och passar bra att dela. Toalett och duschar utanför i korridoren. Vill man hellre ha ett rum för sig själv går det bra att boka, då till ett tillägg på 200 kr per natt. De gemensamma ytorna, såväl inomhus som utomhus är som gjorda för ”trivsamt häng” och vill man bada bastu och svalka sig i havet så finns möjlighet till det.

Programmet i stora drag
Fred 12/4 Ankomst och incheckning från klockan 15.30 och framåt. För de som vill och hinner tar vi mellan kl 17.00-18.30 ca en kortare cykelrunda, på flowiga stigar precis runt husknuten.
Gemensam välkomstdrink (ca kl 19.00)
Kvällsbuffé

Lörd 13/4 Frukost bestående av Kuststationens närproducerade frukostbuffé med bland annat världsmästargröt, smoothies, fruktsallad och nybakat bröd.
Heldags cykeltur söderut mot Halmstad med omnejd. Turen går mestadels på lättcyklade stigar, strandängar och grusvägar. Stopp för fika och lunch utmed vägen. Åter på Kuststationen cirka 17.00.
Tid för bastu, havsbad eller bara ta det lugnt.
Tre rätters middag
Trivsamt ”after-bike-häng” i Hambe-verandan. ”After-bike-puben” är också öppen för den som så önskar.

Sönd 14/4 Frukost på Kuststationen
Halvdags cykeltur norrut. Turen går på strandängar utmed havet och sedan en bit inåt landet. Avslutas med en rolig klättring uppför (lååååång backe men långt ifrån omöjlig) och belöningen är en makalös utsikt och roliga nedförslöpor tillbaka till Kuststationen.
Lunch på Kuststationen
Avslut ca 14.30

Praktisk information
Deltagare tar själva med sig sin MTB. Saknar du egen MTB så kan vi ombesörja kontakt för att hyra cykel på plats.

Cykelturerna leds av Frida Fernbrant och Lisa Petrelius, vilka bor i området och väl känner till cykelstråken. (De kallar sig själva för proffs på just Njutarcykling och vill du veta mer om Frida och Lisa så finns de på facebook och Instagram under namnet Happybikerchicks).

Kostnad 3050 kr, vilket inkluderar boende i 2-bäddsrum, all mat och alla aktiviteter.
Var och deltar på eget ansvar och ombeds ha ett försäkringsskydd som täcker detta.

Efter anmälan kommer ett mer detaljerad program, packlista etc. att mailas ut. Då kommer också möjlighet att finnas att önska boende (rumskamrat) samt meddela eventuella allergier etc.
Anmälan till MTB-helgen görs via e-post till Steninge Kuststation - kuststationen@gmail.com. För frågor går det också bra att ringa till Kuststationen på tfn 070-566 62 44. Efter anmälan skickas en faktura som ska vara betald inom 14 dagar. Skulle du ha oturen att bli sjuk och behöva avboka din plats så får du pengarna tillbaka vid uppvisande av läkarintyg. Behöver du avboka av annat skäl så kan du överlåta platsen till någon annan.

Cykelhelgen bygger på konceptet Njutarcykling, i vilket vi lägger värderingarna Vacker natur, God mat och Skön gemenskap. Helt enkelt en helg att både längta till och leva på länge!

Varmt välkomna önskar
Frida och Lisa
Catarina och Per

Hör av dig på kuststationen@gmail.com för mer info

Hållbar Påsk på Steninge kuststation 19-21 april - med kllimatsmart mat, yoga, vandring & mysigt häng!

Hör av dig på kuststationen@gmail.com för mer info


Kurs i tångmatlagning med Caxtalot Sea Adventures 27 april
Hör av dig på kuststationen@gmail.com för mer info


SUP & yoga-helg i samverkan med Kite-Kalle 10-12 maj
Hör av dig på kuststationen@gmail.com för mer info


Följ oss gärna via Facebook så har du koll på vad som är på gång.

Steninge kuststation på Facebook.


Till Steninge kuststation kan du komma själv, med vänner eller familj. Alla är välkomna till oss.

Mat på Steninge kuststation

Frukostbuffé serveras från 15:e april till 15:e oktober 2019  - varje dag kl. 08.00-10.00. Ingår för boende hos oss - men även andra gäster är välkomna - förboka på kuststationen@gmail.com senast kl 18.00 dagen innan du vill komma. 

Dagens klimatsmarta middag; 2-rätters vegetariskt - nytt för 2019! Serveras från 15:e april till 15 oktober kl. 18.00-19.30. Förbokas på kuststationen@gmail.com senast kl. 18.00 dagen innan du vill komma.   

Fiket och the bikebar med bl a hembakta bakverk och matiga lunchbowls, kaffe, te och lokalproducerade drycker premiäröppnar under Kristi Hi-helgen = 30/5 och har sedan öppet varje dag till 18:e augusti kl. 12.00-17.00.

Plätteriet öppnar 23/6 och har sedan öppet varje dag till 11:e augusti kl. 12.00-17.00.


Vi serverar ekologiskt inspirerad frukostbuffé, har ett fik med känsla av mormors kök och ett plätteri där havet och lite fantasi kombineras med närproducerat. Vår matlagning bygger på omsorg om naturen och vi använder därför mest närproducerade produkter och lagar vegetariska rätter som kombineras med fisk. I baren har vi öl- och vinrättigheter och serverar öl från tre av traktens mest uppskattade lokala bryggare.

Ett plätteri & en liten cider-bar!

Våra plättläggar går varma - testa vårt plätteri! Från midsommardagen har vi öppet fram till mitten av augusti i plätteriet. Där erbjuder vi olika varianter av plättar, bl a power-plättar, klassiska blinier (boveteplättar), grönkålsplättar och ibland någon specialare för dagen. Till dessa mumsigheter erbjuder vi både salta (grönsaker, fisk, svamp och algsallad) och söta tillbehör. En riktig höjdare är grönkålsplättar med gravad, grillad lax och en mild citronmajonnäs. Kom och skapa din egen favorit-plätt! Till plättarna passar det fint med ett glas cider eller flädersaft. 

Vårt fik håller öppet så mycket som möjligt, men ibland har vi bokningar som gör att vi inte kan ha öppet för fler gäster. Håll koll på hemsidan efter våra aktuella öppettider.